Składniki:
Śmietana 36%
700 g
Pasta orzechowa
80 g
Mascarpone
300 g
Cukier muscawado
50 g
Listki żelatyny
10 szt.
Przygotowanie:
- Śmietanę, pastę orzechową, mascarpone i cukier zagrzej do 40 st. C.
- Dodaj wcześniej namoczoną żelatynę.
- Schłodź.
- Ubij do uzyskania konsystencji kremu.
- Wylej w ulubioną formę silikonową.
SABLE WANILIOWE
Składniki:
Masło
250 g
Cukier puder
125 g
Jajko
1 szt.
Mąka pszenna
450 g
Przygotowanie:
- Połącz masło, cukier, i jajko. Wymieszaj.
- Dodaj mąkę i ponownie wymieszaj.
- Uzyskane ciasto rozwałkuj między dwoma pergaminami na 4 mm grubości.
- Wytnij ulubiony kształt.
- Wypiekaj w 170 st. 12 min.
ZŁOŻENIE CIASTKA
Ciastko wyjmij z formy. Udekoruj glacage lub zamszem w sprayu.