Przepisy

przepisy

Krem orzechowy z watą cukrową

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Śmietanę, pastę orzechową, mascarpone i cukier zagrzej do 40 st. C.
  2. Dodaj wcześniej namoczoną żelatynę.
  3. Schłodź.
  4. Ubij do uzyskania konsystencji kremu.
  5. Wylej w ulubioną formę silikonową. 

SABLE WANILIOWE

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Połącz masło, cukier, i jajko. Wymieszaj.
  2. Dodaj mąkę i ponownie wymieszaj.
  3. Uzyskane ciasto rozwałkuj między dwoma pergaminami na 4 mm grubości.
  4. Wytnij ulubiony kształt.
  5. Wypiekaj w 170 st. 12 min.

ZŁOŻENIE CIASTKA

Ciastko wyjmij z formy. Udekoruj glacage lub zamszem w sprayu.

Zapraszam do kontaktu
Warszawa, Polska

pastry chef

Krzysztof Kopciński