Przepisy

przepisy

Makaroniki

Składniki:

Przygotowanie:

Połącz mąkę migdałową, cukier i surowe białko.

Składniki:

Przygotowanie:

W misie miksera lekko ubij drugą porcję białka i cukru.

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Wodę i cukier kryształ (300 g) zagotuj do 113 st. C.
  2. Stopniowo wlewaj ją do masy bezowej (przygotowanej w pkt. 2)
  3. Ubitą bezę (pkt.2+3) połącz z masą migdałową (pkt.1) w dwóch połowach. Pierwszą część bezy
    zmieszaj z masą migdałową odpowietrzając ją mocno mieszając. Dodaj drugą część bezy tym
    razem mieszając delikatnie.
  4. Wyszprycuj na matę silikonową lub pergamin kółka o średnicy 2 cm.
  5. Odstaw na 25 minut w celu utworzenia się skorupki na makaroniku.
  6. Włóż do nagrzanego do 150 st. piekarnika i piecz 15 min.
  7. Wyłącz termoobieg.
Zapraszam do kontaktu
Warszawa, Polska

pastry chef

Krzysztof Kopciński