Składniki:
Mąka migdałowa
300 g
Cukier puder
300 g
Białko
110 g
Przygotowanie:
Połącz mąkę migdałową, cukier i surowe białko.
Składniki:
Białko
110 g
Cukier kryształ
30 g
Przygotowanie:
W misie miksera lekko ubij drugą porcję białka i cukru.
Składniki:
Woda
100 g
Cukier kryształ
300 g
Przygotowanie:
- Wodę i cukier kryształ (300 g) zagotuj do 113 st. C.
- Stopniowo wlewaj ją do masy bezowej (przygotowanej w pkt. 2)
- Ubitą bezę (pkt.2+3) połącz z masą migdałową (pkt.1) w dwóch połowach. Pierwszą część bezy
zmieszaj z masą migdałową odpowietrzając ją mocno mieszając. Dodaj drugą część bezy tym
razem mieszając delikatnie. - Wyszprycuj na matę silikonową lub pergamin kółka o średnicy 2 cm.
- Odstaw na 25 minut w celu utworzenia się skorupki na makaroniku.
- Włóż do nagrzanego do 150 st. piekarnika i piecz 15 min.
- Wyłącz termoobieg.